Datum / čas
Date(s) - 24/09/2021 - 25/09/2021
8:00 - 16:00
Místo konání
Hotelová škola Poděbrady
Kategorie ne Kategorie
Kde: HŠ VOŠ Poděbrady, učebna TPP 1.
Prostor bude označen, info v recepci školy.
Cena kurzu: student 2700 Kč, dospělý 4000 Kč.
Kdy: dvoudenní kurz 24.-25. 9. 2021
Čas: kurz probíhá od 8:00 do 16:00 hod.
Oblečení: kuchařský rondon nebo bílé tričko,
zástěra, vhodná obuv do kuchyně.
Kontakt: roubickova@hsvos.eu
Náplň kurzu:
Příprava dezertů za použití základních cukrářských technik.
Výběr surovin, jejich správné zpracování, hygienické zásady při výrobě.
Struktury a konzistence hmot i náplní.
Sezónní košíčky (tartelete).
Dezerty z odpalované hmoty.
Sezónní Tarte aux fruit.
Opera dezert.
Dezerty z různých typů pěn.
Těsta a hmoty:
Mandlové těsto na košíčky – cukrové s mandlemi.
Odpalované těsto, listové těsto máslové.
Dacquoise – bezé hmota s ořechy (bez lepku).
Základní šlehaná hmota
Krémy a náplně:
Základní cukrářský krém a jeho další využití a úpravy.
Legére, máslový krém, mousseline.
Základní bavorský krém.
Ovocná pěna bez smetany.
Čokoládová pěna.