Datum / čas
Date(s) - 11/05/2022 - 12/05/2022
8:00 - 16:00
Místo konání
Hotelová škola Poděbrady
Kategorie ne Kategorie
Informace ke kurzu naleznete na: https://hotelovkapodebrady.cz/odborne-kurzy/klasicka-cukrarina-v-modernim-pojeti
Kontakt: roubickova@hsvos.eu
Náplň kurzu:
Příprava dezertů za použití základních cukrářských technik.
Výběr surovin, jejich správné zpracování, hygienické zásady při výrobě.
Struktury a konzistence hmot i náplní.
Sezónní košíčky (tartelete).
Dezerty z odpalované hmoty.
Sezónní Tarte aux fruit.
Opera dezert.
Dezerty z různých typů pěn.
Těsta a hmoty:
Mandlové těsto na košíčky – cukrové s mandlemi.
Odpalované těsto, listové těsto máslové.
Dacquoise – bezé hmota s ořechy (bez lepku).
Základní šlehaná hmota
Krémy a náplně:
Základní cukrářský krém a jeho další využití a úpravy.
Legére, máslový krém, mousseline.
Základní bavorský krém.
Ovocná pěna bez smetany.
Čokoládová pěna.
Přihláška do kurzu