Datum / čas
Date(s) - 03/02/2020 - 04/02/2020
10:00 - 15:30
Místo konání
Lucie Průšová - cukrářské studio , výroba a kurzy
Kategorie ne Kategorie
17Není čokoláda, jako čokoláda! V tomto kurzu se naučíte nejen samotnou temperaci čokolády a základní formování čokoládových bonbónů, výrobu základních náplní, ale probereme si jednotlivé druhy odrůd, jejich pěstování, zpracování i původ. Též poukážeme na problematické aspekty pěstování a to jak v oblasti ekologie, kvality i politiky prodeje. Též ochutnáte čokolády z různých plantáží a odrůd kakaových bobů , převážně z jižní Ameriky- (CRIOLLO, Trinitario, Nacional)
Náplň kurzu:
- Úvod : agronomie – pěstování kakaovníků, odrůdy, jednotlivé lokality
- teorie technologie výroby čokolády
- vysvětlení pojmů , seznámení s různými typy a značkami
- vhodný výběr čokolád pro jednotlivé produkty
- degustace, senzorika
- temperace
- výroba čokoládových bonbónů, tabulek a dalších cukrovinek
- příprava čokoládových náplní, stanovení trvanlivosti
- výroba čokoládových dekorací
Cena 6500,-
Rezervace kurzu je platná po úhradě zálohy. Pro vystavení faktury k úhradě zašlete fakturační a kontaktní údaje.
Maximální počet účastníků – 6 osob.