8 února, 2025
09:00-15:00
Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio
Pokud hledáte pro váš slavnostní den dezert, který je rozhodně impozantní a přitom velmi lahodný a tradiční, pak je to právě Croquembouche! Jedná se o tradiční francouzský slavnostní dort , který tvoří profiteroly z odpalovaného těsta plněné vanilkovým cukrářským krémem s karamelovou krustou navrch . Dekorován je griliášem tzv. nougatine, pastiláží (cukrové dekorace) nebo tradiční pavučinou , květy a foukanými dekoracemi z taveného cukru . Nejčastěji ho lze spatřit v podobě impozantní duté věže, ale provedení mohou být v rozmanitých tvarech.
V tomto kurzu se naučíte jeho kompletní přípravu. Od samotného pečení profiterol, vaření náplní, přípravy karamelu, griliáše až po jeho finální sesazení a dekorování ozdobami.
Každý účastník si vyrobí a odnese svůj vlastní croquembouche!!
Přihlaste se, pokud zde již máte účet.