28 března, 2025-29 března, 2025
14:00-15:30
Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio
Náplň cukrářského kurzu
- výroba těst a šlehaných hmot: šlehané hmoty – genoise, cukrářské piškoty, bezé hmoty – dacquoise, makronky, máslové listové těsto, odpalované těsto, cukrové těsto
- základní krémy a pěny – krém anglický, cukrářský, bavorský, francouzský další ovocné a čokoládové pěny, čokoládový krém ganache
- úvod do čokolády – agronomie, zpracování, degustace, temperace, formování, náplně
- základní dekorace
- hygiena zpracování
V kurzu si připravíme jednotlivá těsta, krémy, jejich využití a kombinování, ukážeme si kompletní technologické postupy, zaměříme se na správný výběr surovin i jejich bezpečné zpracování. Dále se zaměříme na ruční práci, tj. správná práce s pomůckami a trezírovacím sáčkem, která je čím dál více vytěsňována užitím forem, přitom patří mezi základní dovednosti každého cukráře. Nakonec vše zkompletujeme do finálních výrobků.
Začátek kurzu Pá: 14:00-19:30; So: 9:00-15:30
Přihlaste se, pokud zde již máte účet.