Datum / čas
Date(s) - 15/10/2019 - 16/10/2019
10:00 - 16:00
Místo konání
Monaco Int. s.r.o.
Kategorie
Náplň cukrářského kurzu
- výroba těst a šlehaných hmot: šlehané hmoty – genoise, cukrářské piškoty, bezé hmoty – dacquoise, makronky, máslové listové těsto, odpalované těsto, cukrové těsto
- základní krémy a pěny – krém anglický, cukrářský, bavorský, francouzský další ovocné a čokoládové pěny, čokoládový krém ganache
- úvod do čokolády – agronomie, zpracování, degustace, temperace, formování, náplně
- základní dekorace
- hygiena zpracování
Jaké dezerty si připravíme?
Odpalované těsto – francouzský vs. český větrník, italské bigne, profiterol, atd., listové – millefeuille, kremrole, St.Honoré; dacquoise fruit tarte, charllotte, brioche , flan, soufflé, opéra a mnoho dalšího.
V kurzu si připravíme jednotlivá těsta a krémy , ukážeme si kompletní technologické postupy, zaměříme se na správný výběr surovin i jejich bezpečné zpracování. Dále se zaměříme na práci s formami, ale p ruční práci, tj. správná práce s pomůckami a trezírovacím sáčkem, která je čím dál více vytěsňována užitím forem, přitom patří mezi základní dovednosti každého cukráře. Nakonec vše zkompletujeme do jednotlivých dezertů, dortů a dalších finálních výrobků.
Cena: 6200,-
Kapacita max. 10 os.
Veškeré pomůcky , oběd, studené i teplé nápoje jsou zajištěny v místě konání a jsou zahrnuty v ceně kurzu.
Pro rezervaci zašlete fakturační údaje pro zaslání zálohové faktury. Rezervace je platná po její úhradě.