Cukrářské kurzy a výroba
Dorty, dezerty a čokoláda

Kurz – pečeme přirozeně bez lepku

Datum / čas
30 ledna, 2026-31 ledna, 2026
14:00-19:30

Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio

Cena: 7,500 Kč
Volných míst: 5

Sdílejte s přáteli
nahrávám mapu....



Začátek kurzu: pá 14:00 – 19:30, so 9:00 – 15:00

Objevte sílu přirozeně bezlepkových surovin

Zapomeňte na klasické náhražky mouky a kompromisy v chuti! Přijďte se naučit péct z přirozeně bezlepkových plodin, které nejen skvěle chutnají, ale i prospívají tělu. Náš kurz je určen pro všechny – ať už trpíte celiakií, intolerancí, nebo jen hledáte cestu ke zdravějšímu pečení.

Co se naučíte:

  • Pracovat s bezlepkovými moukami tak, aby výsledek byl chuťově i strukturově dokonalý

  • Kombinovat různé druhy mouk pro konkrétní druhy pečiva

  • Využívat přirozenou výživovou hodnotu jednotlivých surovin

  • Připravovat sladké i slané recepty bez lepku, bez kompromisů

Hlavní suroviny, se kterými budete péct:

  • Čirok – vláknina, bílkoviny, antioxidanty

  • Pohanka – rutinní podpora cév a příjemná oříšková chuť

  • Oves (bezlepkový) – jemnost, betaglukany

  • Červená čočka – bílkoviny, vláčnost

  • Amarant (ambra to) – minerály, zahušťovací schopnosti

  • Quinoa – kompletní bílkoviny a minerály

  • Teff – bohatý na vápník, železo, skvělý do chlebů

  • Rýže – neutrální základ, lehkost

  • Kukuřice – barva, sladkost, křehkost

Co si upečeme?

  1. Odpalované těsto

  2. Banketkové pečivo

  3. Kynuté těsto

  4. Genoise (ženevský piškot)

  5. Máslové těsto (linecké, koláčové, čajové)

  6. Třená těsta

  7. Listové těsto
  8. Bezé
  9. Vaření náplní a krémů
  10. Komletace

Vstupenky

7,500 Kč

SOUHRN REZERVACE

Booking Summary

1
x standardní vstupenky
7,500 Kč
Celková cena
7,500 Kč
Přejít nahoru