13 března, 2026-14 března, 2026
14:00-19:30
Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio
Začátek kurzu: pá 14:00 – 19:30, so 9:00 – 15:00
Objevte sílu přirozeně bezlepkových surovin
Zapomeňte na klasické náhražky mouky a kompromisy v chuti! Přijďte se naučit péct z přirozeně bezlepkových plodin, které nejen skvěle chutnají, ale i prospívají tělu. Náš kurz je určen pro všechny – ať už trpíte celiakií, intolerancí, nebo jen hledáte cestu ke zdravějšímu pečení.
Co se naučíte:
Pracovat s bezlepkovými moukami tak, aby výsledek byl chuťově i strukturově dokonalý
Kombinovat různé druhy mouk pro konkrétní druhy pečiva
Využívat přirozenou výživovou hodnotu jednotlivých surovin
Připravovat sladké i slané recepty bez lepku, bez kompromisů
Hlavní suroviny, se kterými budete péct:
Čirok – vláknina, bílkoviny, antioxidanty
Pohanka – rutinní podpora cév a příjemná oříšková chuť
Oves (bezlepkový) – jemnost, betaglukany
Červená čočka – bílkoviny, vláčnost
Amarant (ambra to) – minerály, zahušťovací schopnosti
Quinoa – kompletní bílkoviny a minerály
Teff – bohatý na vápník, železo, skvělý do chlebů
Rýže – neutrální základ, lehkost
Kukuřice – barva, sladkost, křehkost
Co si upečeme?
Odpalované těsto
Banketkové pečivo
Kynuté těsto
Genoise (ženevský piškot)
Máslové těsto (linecké, koláčové, čajové)
Třená těsta
- Listové těsto
- Bezé
- Vaření náplní a krémů
Komletace
Přihlaste se, pokud zde již máte účet.