9 ledna, 2026-10 ledna, 2026
14:00-20:00
Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio
Začátek kurzu : pá:14:00 – 19:30, so 9:00 – 15:30
Kurz pro všechny, kdo chtějí proniknout do světa cukrařiny od základů.
V tomto dvoudenním kurzu se naučíte připravit nejdůležitější cukrářské komponenty, kombinovat je a proměnit v hotové dezerty. Získáte znalosti o surovinách, technologických postupech a základy ruční práce, které patří mezi nezbytné dovednosti každého cukráře.
Náplň kurzu:
🧁 Výroba těst a šlehaných hmot
šlehané hmoty: genoise, cukrářské piškoty
bezé hmoty: dacquoise, makronky
máslové listové těsto, odpalované těsto, cukrové těsto
🍮 Základní krémy a pěny
krém anglický, cukrářský, bavorský, francouzský
ovocné a čokoládové pěny
čokoládový krém ganache
🍫 Úvod do čokolády
agronomie, zpracování kakaových bobů
degustace, temperace, formování, příprava náplní
🎨 Základní dekorace
🧼 Hygiena zpracování
Co vás čeká:
✔️ Naučíte se jednotlivá těsta a krémy od základu
✔️ Osvojíte si technologické postupy a správný výběr surovin
✔️ Zaměříme se na ruční práci – správné použití pomůcek a trezírovacího sáčku
✔️ Vše zkompletujeme do finálních dezertů, které si odnesete domů
Tato akce je plně obsazena.